Algemene Info

Print

De Zondag - De enige krant op zondag

De Zondag is de zondagse editie van De Streekkrant met dezelfde look en feel, maar met een andere vorm van distributie dankzij een netwerk van 4.000 bakkerijen. De Zondag heeft 16 regionale edities die toelaten dat lokale adverteerders hun doelgroep op een exclusieve manier kunnen bereiken. Met bijna 700.000 exemplaren en meer dan 1,5 miljoen lezers is De Zondag – na De Streekkrant – de tweede grootste krant van Nederlandstalig België. De Zondag wordt in heatset gedrukt met kleurendruk op alle bladzijden.

De originele distributieformule maakt het mogelijk om op zondagochtend de volledige oplage te verspreiden in enkele uren tijd. Op een uniek moment en voor een bijzonder interessant en selectief publiek serveert De Zondag elke week een originele mix van interessante aanbiedingen van de lokale adverteerders, actualiteit en duiding, aangevuld met een uitgebreid overzicht van de opportuniteiten op de regionale markt van jobs, immobiliën en notariële aankondigingen. 
De Zondag schenkt ruime aandacht aan het nieuws van de dag, met een bijzondere focus op de voetbalwedstrijden van de zaterdagavond. Ook de regionale component is een belangrijke troef in het concept van de krant, zowel het lokale weekoverzicht als de lokale agenda voor een aangenaam zondagje uit. Vaste rubrieken Scoop, Plaza en Trips maken de cirkel rond, met een gevarieerd wekelijks aanbod van respectievelijk tv & entertainment, hobby & lifestyle en vakantie & vrije tijd.

Op geregelde tijdstippen pakt De Zondag uit met actuele specials, zoals Autosalon, Batibouw, Tuin en Doe het zelf, Fietsen, Energie en Medioren. Op jaarbasis bevat de krant ook één keer (midden juni) het Vakantiemagazine.

kerncijfers    CIM (2014-2015): 1.539.876