4 tips om technische profielen aan te trekken

Print

Het tekort aan technische profielen blijft stijgen in de maakbedrijven en er wordt een nog groter tekort verwacht in de elektrotechniek en in de industriële automatisering. Wat maakt dat potentiële werknemers alsnog afhaken in het rekruterings- of zelfs sollicitatieproces? En hoe zorg je er als werkgever nu voor om juist meer mensen aan te trekken tot de technische sector?

Redenen

De voornaamste redenen voor het actuele tekort aan technische werknemers zijn1:

  • Beperkte aansluiting van het reguliere onderwijs op het bedrijfsleven
  • Vergrijzing
  • Clichébeeld/imago van de technieksector

Oplossingen

Als werkgever kan je letten op, of investeren in volgende zaken om meer technisch talent aan te trekken tot jouw onderneming:

1. Zorg dat je als bedrijf al/meer betrokken bent tijdens het opleidingstraject. In plaats van afgestudeerden op te wachten na hun diploma-uitreiking, kan je je al inzetten voor het aanbieden van stages, excursies, gastlessen, etc. tijdens hun studie. Zo wek je in een vroeg stadium hun interesse en breng je potentiële werknemers al dichter bij de praktijk1.

2. Breid je communicatiekanalen uit. Een vacature plaatsen op vacaturesites of in kranten: doen, maar breid je mediamix uit met extra kanalen die in andere contexten worden geraadpleegd, zoals social media en out-of-home. Wil je een zo breed mogelijk publiek aantrekken, dan moet ook je mediamix hybride zijn1.

=> Tip: Wees creatief! Vooral de jongste generatie wil zien hoe het er achter de schermen aan toe gaat in jouw bedrijf. Maak leuke content waarin je de werking van je bedrijf toont, hoe de producten worden gemaakt, etc.

3. Innovatie is belangrijk. Vooral in de technische sector is het vanzelfsprekend dat een onderneming op de hoogte blijft van de nieuwste technieken en ontwikkelingen. Maar ook sociale innovatie, waarbij bijvoorbeeld nieuwe manieren van vergaderen zorgen voor een grotere aantrekking bij sollicitanten1.

4. Kijk niet enkel naar de kwalificaties en zorg voor interne ontwikkelingsmogelijkheden. Richt je ook op zij-instromers met de juiste motivatie. Er zijn veel personen die al wat ouder zijn of geen technische opleiding hebben, maar die toch de inzet hebben om zich in de technische sector te begeven. Voorzie daarom maatwerkopleidingen om alle tips en tricks van het vak aan te leren2.

Wees dus niet te kritisch over het juiste profiel. Sta open voor een innovatieve aanpak en opleidingen binnen je onderneming. Zo zal je een groter publiek bereiken en heb je meer kans op een professionele match!

Bronnen:
1. Technisch talent aantrekken? Zó wordt het (iets) gemakkelijker - MT/Sprout (mtsprout.nl)
2. Tekort aan technici te lijf: tips | ROVC

Blog tags