De Zondag

Ontdek de kracht van zondagochtend

De Zondag is het grootste weekblad van Vlaanderen. Wekelijks wordt de gratis krant De Zondag verdeeld over 3.800 distributiepunten (bakkers en supermarkten) en gelezen door meer dan 1,3 miljoen lezers. Door te adverteren in De Zondag bereik je consumenten op een uniek moment: 's zondags. Het is vrijwel de enige dag in de week waarop men écht de tijd neemt om zich te laten inspireren, en waarop andere media-invloeden beperkt zijn.

Gezien De Zondag in 16 regionale edities verschijnt en op specifieke thema's focust, kun je als adverteerder heel gericht jouw doelpubliek aanspreken.

Bereik: wie leest De Zondag?

Distributie

De Zondag is het grootste weekblad van Vlaanderen. De gratis krant wordt wekelijks verdeeld over meer dan 3.800 verdeelpunten (bakkers, supermarkten en andere handelszaken die op zondag open zijn) en verschijnt steeds in 16 regionale edities.

Download regiokaart

Je kunt adverteren in één of meerdere regionale edities van De Zondag. Richt je je pijlen op gans Vlaanderen, dan kun je kiezen voor de adverteerformule Package Vlaanderen. Zie je het nog grootser en wil je visibiliteit in gans België? Met de formule Full Sunday bereik je bovenop de lezers van De Zondag ook nog eens de lezers van onze Waalse tegenhanger 7Dimanche: samen goed voor meer dan 1,8 miljoen lezers!

Daarnaast is De Zondag ook online aanwezig: er verschijnt voortdurend content op de website www.zondag.be en op de sociale mediakanalen FacebookInstagram en Twitter, en wekelijks krijgen 85.000 subscribers een e-nieuwsbrief in de mailbox.

Lezerspubliek

De Zondag wordt wekelijks door meer dan 1,3 miljoen Vlamingen gelezen; goed voor gemiddeld 82.375 lezers per regio. Maar wie zijn die lezers dan?

 • 3 op 4 (73%) is verantwoordelijke voor de aankopen binnen het gezin (VVA).
 • 1 op 2 (49%) behoort tot sociale groepen 1-4 en is dus eerder welgesteld.
 • De typische De Zondag-lezer is tussen 35-54 jaar en heeft een gezin met inwonende kinderen. Hij/zij beschouwt de zondagochtend als een me-time moment (ontbijt + krant) en heeft de gewoonte om elke zondag naar de bakker of supermarkt te gaan.

Download infographic

 

Tarieven: hoeveel kost adverteren in De Zondag?

In de brochure vind je alle tarieven voor algemene marketing-advertenties (zowel print als online). Wil je adverteren in de specifieke rubrieken 'Jobs' (om te rekruteren) of 'Immo' (met je vastgoedaanbod), neem dan contact op met onze HR-experten of vastgoed-experten.

Download brochure met tarieven

Deadlines: wanneer je advertentie aanleveren?

Deadlines printcampagne in de krant:

 • Reservatie: dinsdag voor verschijning
 • Met proef: woensdag voor verschijning (12 uur)
 • Drukklaar materiaal: donderdag voor verschijning (12 uur)

Deadlines online campagne op www.dezondag.be of in de nieuwsbrief:

 • Met proef: woensdag voor verschijning
 • Afgewerkt materiaal: donderdag voor verschijning

Technische specificaties: hoe groot mag je advertentie zijn?

Redactieband voorpagina
 
95 mm H x 7 kol. mm B
2/1 pag.
 
367 mm H x 530 mm B
1/1 pag.367 mm H x 256 mm B
1/2 pag.
 
horizontaal: 181 mm H x 256 mm B
verticaal: 367 mm H x 126 mm B
1/4 pag.181 mm H x 126 mm B
Redactiepagina128 mm H x 7 kol. B
Blokje naast front 'Regio' of 'Geniet'27 mm H x 152 mm B
advies op maat

Laat je begeleiden door experten

Indien je dat wenst, staat ons mediateam je graag bij met raad & daad. Onze grafische ontwerpers kunnen zich ontfermen over de vormgeving van je advertentie, en onze media-adviseurs helpen je met plezier bij het samenstellen van de ideale mediamix, volledig op maat van jouw doelstellingen en budget. Ze houden daarbij rekening met jouw unieke situatie:

 • Hoe bekend is jouw zaak, merk, actie of evenement vandaag?
 • Wat is het doel van jouw advertentiecampagne?
 • Wie zijn jouw klanten, waar wonen ze en wat boeit hen?

Neem contact op

De Laet Slagerij

Lode Hendrickx, zaakvoerder

Wij zijn zeer tevreden over de resultaten van onze advertenties! Dankzij De Zondag creëerden we allemaal extra bubbels buiten ons afzetgebied die steeds verder groeien.

Manus Bakkerij

Emelie Janssens, zaakvoerder

We merken dat de lezers van De Zondag naadloos aansluiten bij ons publiek. Onze advertenties worden altijd gezien en we krijgen veel positieve reacties van zowel trouwe als nieuwe klanten.

Vragen? Vul het contactformulier in:

zoek op onze website