De Zondag voor vastgoedprofessionals

Ontdek de kracht van zondagochtend

De Zondag is het grootste weekblad van Vlaanderen. Wekelijks wordt de gratis krant De Zondag verdeeld over 3.800 distributiepunten (bakkers en supermarkten) en gelezen door meer dan 1,3 miljoen lezers. Door te adverteren in De Zondag bereik je potentiële kopers, verkopers, huurders, investeerders en mensen met bouwplannen op een uniek moment: 's zondags. Het is vrijwel de enige dag in de week waarop men écht de tijd neemt om zich te informeren, zich te laten inspireren, en om met de partner of het gezin over belangrijke levenskeuzes zoals woonsituatie te praten. Bovendien is de zondag vrijwel de enige dag in de week waarop andere media-invloeden beperkt blijven.

Gezien De Zondag in 16 regionale edities verschijnt en op specifieke thema's focust, kun je als adverteerder heel gericht jouw doelpubliek aanspreken in functie van jouw werkgebied.

Bereik: wie leest De Zondag?

Distributie

De gratis krant wordt wekelijks verdeeld over meer dan 3.800 verdeelpunten (bakkers, supermarkten en andere handelszaken die op zondag open zijn) en verschijnt steeds in 16 regionale edities.

Download regiokaarten

Daarnaast is De Zondag ook online aanwezig: er verschijnt voortdurend content op de website www.zondag.be en op de sociale mediakanalen FacebookInstagram en Twitter, en wekelijks krijgen 85.000 subscribers een e-nieuwsbrief in de mailbox.

Lezerspubliek

De Zondag wordt wekelijks door meer dan 1,3 miljoen Vlamingen gelezen; goed voor gemiddeld 82.375 lezers per regio. Maar wie zijn die lezers dan?

  • 3 op 4 (73%) is verantwoordelijke voor de aankopen binnen het gezin (VVA).1
  • 1 op 2 (49%) behoort tot sociale groepen 1-4 en is dus eerder welgesteld.1
  • De typische De Zondag-lezer is tussen 35-54 jaar en heeft een gezin met inwonende kinderen. Hij/zij beschouwt de zondagochtend als een me-time moment (ontbijt + krant) en heeft de gewoonte om elke zondag naar de bakker of supermarkt te gaan.2

2 Download rapport lezersonderzoek

Full Sunday

Wil je heel België bereiken? Ga dan voor de formule 'Full Sunday' en verschijn met jouw campagne in De Zondag + 7Dimanche (de Waalse tegenhanger van De Zondag). Zo bereik je in heel België de VVA's (verantwoordelijken voor aankopen), bedienden en actieve 30-plussers.

Deadlines: wanneer je advertentie aanleveren?

Deadlines printcampagne in de krant:

  • Reservatie: dinsdag voor verschijning
  • Met proef: woensdag voor verschijning (12 uur)
  • Drukklaar materiaal: donderdag voor verschijning (12 uur)

Deadlines online campagne op www.dezondag.be of in de nieuwsbrief:

  • Met proef: woensdag voor verschijning
  • Afgewerkt materiaal: donderdag voor verschijning

Technische specificaties: hoe groot mag je advertentie zijn?

2/1 pag.
 
367 mm H x 530 mm B
1/1 pag.367 mm H x 256 mm B
1/2 pag.
 
horizontaal: 181 mm H x 256 mm B
verticaal: 367 mm H x 126 mm B
1/4 pag.

horizontaal: 89 mm H x 256 mm B
verticaal: 181 mm H x 126 mm B

1/8 pag.89 mm H x 126 mm B

Laat je begeleiden door experten

De media-experten van Roularta Real Estate kennen de bouw- en immosector als geen ander. Met kennis van alle do's & don'ts, tips & tricks en pros & cons nemen ze graag de tijd om jou beter te leren kennen en een plan van aanpak op basis van jouw behoeften op te stellen.

Neem contact op

Vragen? Vul het contactformulier in:

zoek op onze website