5 tips voor een uitstekende employer branding video

Investeren in je bedrijfsimago, zodat potentiële en gemotiveerde kandidaten spontaan naar jouw bedrijf komen? En veel meer huidige werknemers behouden omdat je actief inzet op hun werkbeleving? Employer branding video's bieden je de oplossing.

Wist je dat Roularta professionele videografen in huis heeft? De projectontwikkelaar van onze Videocel*, Annelies Jonckheere, vertelt je graag wat er belangrijk is bij het maken van een goeie employer branding video.

1. Zo authentiek mogelijk

De mensen die dagelijks werkzaam zijn in jouw bedrijf aan het woord laten of in de kijker zetten in jouw employer branding video is cruciaal. Want zeg nu zelf…wie kan er beter jouw bedrijf vertegenwoordigen?

👉 In deze video uit een reeks video's die Roularta Videocel voor Greenyard Prepared maakte, zie je hoe werknemers zelf aan het woord komen om hun werkervaring te beschrijven.

2. Keep it simple

Alles tonen in je employer branding video, dat is helaas niet mogelijk. De boodschap zo eenvoudig mogelijk houden zorgt ervoor dat de essentie niet verloren gaat. Denk hierbij na over welke doelgroep je wenst te bereiken en hoe je jouw corporate identity (de uitstraling van jouw bedrijf) voor ogen hebt, en welke kernboodschap moet nazinderen na het bekijken van de video.

👉 Bekijk bijvoorbeeld deze video van Heilig Hart Ieper, waar een zuivere focus ligt op medewerkers en hun kwaliteiten.

3. Zie het in een groter geheel

Laat je video deel uit maken je corporate plan en gebruik ze niet eenmalig. Deel ze op verschillende kanalen en krijg zo een groter bereik.

4. Duidelijke communicatie met de videograaf

Niet alleen in je video zelf, naar je doelpubliek toe, is duidelijke en heldere communicatie belangrijk. Ook in het voorbereidende proces, van een eerste gesprek tot de uiteindelijke employer branding video, is het van belang om de wederzijdse verwachtingen te bespreken.

5. Planning on point

Om alles vlot te laten verlopen is niet alleen duidelijke en heldere communicatie van belang, ook een goede planning doet wonderen. Houd er rekening mee dat dat het volledige productieproces tussen de 2 weken en 2 maanden duurt, afhankelijk van je eigen inbreng en budget. Gezien een employer branding video deel uitmaakt van je algehele employer branding strategie, zou je dit goed op voorhand moeten kunnen inplannen.

 

Meer info over onze Videocel

Roularta videocel teamfoto

De Roularta videocel is de inhouse audiovisuele productie-unit voor zowel Roularta zelf als voor haar klanten. Ze is o.a. uitgerust met een studio in het hoofdgebouw van RMG voor greenkey-opnames, webinars en debatten voor zowel opname als livestreaming.

Het team van videoproducers staat in voor het creëren van animaties, sfeervideo’s, productvideo’s, commercials, podcasts, kortom alles wat voor promotionele of redactionele doelen gebruikt wordt.

Wil je meer weten over de aanpak van onze videocel en de mogelijkheden om jouw employer branding of rekruteringscampagne te ondersteunen? Neem contact op met Roularta Recruitment.

 

Auteur: Nathalie Lapere

zoek op onze website