De Zondag voor HR-professionals

Ontdek de kracht van zondagochtend

De Zondag is het grootste weekblad van Vlaanderen. Wekelijks wordt de gratis krant De Zondag verdeeld over 3.800 distributiepunten (bakkers en supermarkten) en gelezen door meer dan 1,3 miljoen lezers. Door te adverteren in De Zondag bereik je zowel actief werkzoekenden als latent werkzoekenden op een uniek moment: 's zondags. Het is vrijwel de enige dag in de week waarop men écht de tijd neemt om zich te informeren, zich te laten inspireren, en om met de partner of het gezin over belangrijke levenskeuzes zoals de werksituatie, de verloning of een carrièreswitch te praten. Bovendien is de zondag vrijwel de enige dag in de week waarop andere media-invloeden beperkt blijven.

Gezien De Zondag in 16 regionale edities verschijnt en op specifieke thema's focust, kun je als adverteerder heel gericht jouw doelpubliek aanspreken in functie van de regio waar je nieuw talent wilt aanwerven.

Jouw campagne in De Zondag

Jouw rekruterings- of employer branding campagne kan verschijnen in de rubriek Jobs. Daarnaast kun je jouw zaak, aanbod of acties ook zeer specifiek in de kijker zetten met ...:

  • Het dossier 'Focus op ...', waarbij een specifieke sector in kijker wordt gezet. Keuze uit: Techniek, Zorg, Knelpuntberoepen, Transport & Logistiek
  • Advertorialformules: Topwerkgever Gespot / Duurzaam bedrijf in de kijker / My Job, My Perfect Match / Nice place to work / Opleiding in de kijker / Opleiding on the job

Bereik: wie leest De Zondag?

Distributie

De gratis krant wordt wekelijks verdeeld over meer dan 3.800 verdeelpunten (bakkers, supermarkten en andere handelszaken die op zondag open zijn) en verschijnt steeds in 16 regionale edities.

Download regiokaarten

Daarnaast is De Zondag ook online aanwezig: er verschijnt voortdurend content op de website www.zondag.be en op de sociale mediakanalen FacebookInstagram en Twitter, en wekelijks krijgen 85.000 subscribers een e-nieuwsbrief in de mailbox.

Lezerspubliek

De Zondag wordt wekelijks door meer dan 1,3 miljoen Vlamingen gelezen; goed voor gemiddeld 82.375 lezers per regio. Maar wie zijn die lezers dan?

  • 3 op 4 (73%) is verantwoordelijke voor de aankopen binnen het gezin (VVA).1
  • 1 op 2 (49%) behoort tot sociale groepen 1-4 en is dus eerder welgesteld.1
  • De typische De Zondag-lezer is tussen 35-54 jaar en heeft een gezin met inwonende kinderen. Hij/zij beschouwt de zondagochtend als een me-time moment (ontbijt + krant) en heeft de gewoonte om elke zondag naar de bakker of supermarkt te gaan.2

2 Download rapport lezersonderzoek

Full Sunday

Wil je heel België bereiken? Ga dan voor de formule 'Full Sunday' en verschijn met jouw campagne in De Zondag + 7Dimanche (de Waalse tegenhanger van De Zondag). Zo bereik je in heel België de VVA's (verantwoordelijken voor aankopen), bedienden en actieve 30-plussers.

Tarieven: hoeveel kost een rekruteringsadvertentie in De Zondag?

Hoeveel je rekruteringsadvertentie kost, hangt af van het gekozen formaat, het aantal regio's waarin je wilt verschijnen en het aantal weken dat je wenst te verschijnen. Bovendien biedt Roularta Recruitment ook verschillende pakketten aan, op maat van de regio waarin je wilt rekruteren. Die pakketten combineren je printcampagne in De Zondag met eventuele lokale bladen, Local Display Advertising en Mijn Stad TV. 

Vraag gerust (en vrijblijvend) via het contactformulier onderaan deze pagina een offerte aan en vermeld daarbij jouw doelpubliek.

Wist je dat ...

  • ... jouw rekruteringsadvertentie in De Zondag ook wordt doorgeplaatst op het jobportaal www.regiotalent.be?1
  • ... je van ons responsgarantie krijgt? Had je geen reactie op je personeelsadvertentie, dan mag je tot 8 weken na de eerste inlassing een herplaatsing vragen aan 50% van het oorspronkelijke basistarief.2

1 Doorplaatsing vanaf printformaat 1/8 pag.
2  Herinlassing in 
dezelfde regio en met hetzelfde materiaal. Niet cumuleerbaar met andere acties en voorwaarden.

Deadlines: wanneer je advertentie aanleveren?

Lever je advertentie aan op donderdag tegen 16 uur voor verschijning diezelfde zondag in De Zondag.

Technische specificaties: hoe groot mag je advertentie zijn?

Download een overzicht van alle mogelijke formaten

1/1 pag.H: 353 x B: 256 mm
1/2 pag. BH: 175 x B: 256 mm
1/2 pag. HH: 353 x B: 126 mm
1/3 pag. BH: 130 x B: 256 mm
1/4 pag. BH: 85 x B: 256 mm
1/4 pag. HH: 175 x B: 126 mm
1/6 pag.H: 130 x B: 126 mm
1/8 pag. BH: 85 x B: 126 mm
1/8 pag. HH: 175 x B: 61 mm
1/16 pag. BH: 41 x B: 126 mm
1/16 pag. HH: 85 x B: 61 mm
1/32 pag.H: 41 x B: 61 mm

 

Media-advies op maat

De media-experten van Roularta Recruitment kennen de HR-sector als geen ander. Met kennis van alle do's & don'ts, tips & tricks en pros & cons nemen ze graag de tijd om jou beter te leren kennen en een plan van aanpak op basis van jouw behoeften op te stellen.

Neem contact op

Vragen? Vul het contactformulier in:

zoek op onze website